Historie

Møbelforretningen i Vinderups hjerte har rødder tilbage til midten af 1950’erne. Forretningen blev drevet under navnet Færk og Duch boligmontering from 1. april af møbelhandler Chr. Duch, der solgte den til Per Ø. Jensen. I forbindelse med forretnlngsoverdragelsen ændredes navnet til Vlnderup Bolighus, men vareudbuddet blev l første omgang det samme – Møbler og tæpper l 3 etager.

I 1990 begyndte man en ny aktivitet, Møbelpolstrlng, og den greb hurtigt om sig, så polstringen l dag foregår på eget værksted til en bred kundegruppe. Seneste skud på 6 tavlen er solafskærmning og persienner.

l december 1991 indtrådle Klaus Lauge Jensen som kompagnon l Vlnderup Bolighus I/S og forretningen blev en af de første medlemmer af den landsdækkende frivillige kæde – Møbelkæden – der siden har vokset sig stor og stærk, og nu tæller 40 forretninger.

1 . marts indtog de to ejere nabobygningen Søndergade 13 , der var en tidligere discountbutik.

Grundlovsdag 1999 brændte Vinderup Bolighus, ved en altødelæggende brænd ned til grunden . Ejendommen ved siden af undslap ved nød og næppe den grådige hærgen ved branden.

Branden var selvsagt et lammende slag for Per Ø. Jensen og Klaus L. Jensen, men de to møbelhandlere lod sig ikke slå ud. Efter at have sundet sig et par dage besluttede de to forretningsfolk at Bolighuset skulle genåbnes på Brandtomten midt i byen med en 1800 m2 stor møbel- og tæppeforretning. Der skulle være lejligheder ovenpå.

Den beslutning, og ikke mindst den stædighed, der lå bag, blev belønnet. I dag prydes den central placeret grund på Søndergade 11 – 13 af et smukt og velfungerende bolighus, som kunderne hurtigt viste stor opmærksomhed.

Bologhuset blev indviet i august 2000, og straks samme år blev møbelforretningen både kåret som årets butik i Vinderup, og hædret med Vinderup Borger- og Håndværkerforeningens bygningspris.

Et stærkt come-back, tør antydes.